Cikkek archívuma

Virtuózok - középdöntő

A Virtuózok egy klasszikus zenei tehetségkutató, ahol három korcsoportban, hangszertől függetlenül mutatkoznak be a fiatalok.Szüts Apor a felnőttek korcsoportjában indult a versenyen. A videón a középdöntős produkciója látható. Az adás 2014. novemberében volt látható a Magyar Televízió M1...
Teljes cikk

Virtuózok-elődöntő

A Virtuózok egy klasszikus zenei tehetségkutató, ahol három korcsoportban, hangszertől függetlenül mutatkoznak be a fiatalok. Szüts Apor a felnőttek korcsoportjában indult a versenyen. A videón az elődöntős produkciója látható, amellyel a középdöntőbe jutott. Az adás 2014. október 30-án volt...
Teljes cikk

Moment musicaux

Versenyműtétel fagottra, és zenekarra. A mű egy hat műből álló ciklus első darabja, fagott szólóval, vonós, illettve zenekari kísérettel. Hallgasson bele!
Teljes cikk

A Klubrádió Felütés c. műsora

A Klubrádió Felütés c. műsorának 2014. június 11-i adásának első része, ahol Molnár Szabolcs vendége Szüts Apor volt, akinek operája bekerült a 2014-es Miskolci Operafesztivál operaíró versenyének döntőjébe. Itt meghallgatható a teljes beszélgetés.
Teljes cikk

Partiscum overture

A fúvószenekarra írt nyitányt kifejezetten Szeged város prögős, és hangulatos közegére íródott, a megrendelés is a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Fúvószenekarától származik. Hallgasson bele!
Teljes cikk

Csellóverseny

Versenymű csellóra és zenekarra. A mű 2014. januárjában készült el, Baksa Krisztina megrendelésére. Az ősbemutató várhatóan 2015. október 1. Hallgasson bele!
Teljes cikk

Noemy - karakterrajz egy fiktív női alakról

A 2012-ben komponált Noemy egy emberi jellemet mutat be, ahol a főszereplő embertársai szeretetével visszaélve próbált népszerűséget elérni körükben, azonban ez visszájára fordult, majd hibáját belátva bocsánatért esedezett. A mű vége mutat rá arra, hogy az ember nem változik, kényszer alatt képes...
Teljes cikk

Mácsai János kritikája a Bartók Rádióban

Az ApOrchestra Szimfonikus Zenekar bemutatkozó koncertjéről Mácsai János beszámolóját halllhatjuk a Bartók Rádió Új Zenei Újság című műsorának 2012. december 23-i adásából. A teljes kritika meghallgatható itt.
Teljes cikk

Concert cromatique

Szüts Apor első komoly negyzenekarra írt műve, a 2011-ben komponált, jazzes hangvételű Concert cromatique, amely itt Kovács Gergely szólójával, az ApOrchestra Szimfonikus Zenekar közreműködésével, és a szerző vezényletével látható-hallható.
Teljes cikk

Etude

2011-ben született meg az zongoraetűd-sorozatnak az ötlete, ebből az első most a szerző játékával hallható.
Teljes cikk