Cikkek archívuma

Nagybőgőverseny

A mű 2014-ben Lakatos László kérésére készült el. Különlegessége, hogy zenéje csakis a bécsi klasszika stílusát követi mind formailag, mind pedig hangzásban. Hallgasson bele!
Teljes cikk

Hárfantázia

A Hárfantázia című kettőshárfaverseny már a műfajában is egyedi, hiszen a zeneirodalom aligha találkozhatott korábban ezzel a műfajjal. A variációs mű két hárfára, és vonószenekarra lett írva a Virtuózok két hárfás géniuszának, Szauer Biankának, és Tóth Bettinának. Halgasson bele!
Teljes cikk

Zongoraverseny

Szüts Apor a Concert cromatique után újabb egytételes versenyművet ír, ahol a zongora áll a főszerepben.....
Teljes cikk

Bond Toccata

Ez egy musical joke - azaz zenei tréfa. Szüts Apor Rákász Gergely koncertorgonista felkérésére Johann Sebastian Bach népszerű d-moll toccata és fúgájának, valamint John Barry James Bond zenéjének keresztezését, egyfajta "mixelését" valósította meg. Hallgasson bele!
Teljes cikk

Vérgrófnő - a musical

A Vérgrófnő című musical Iványi Árpád, és Réti Barnabás története, amely Báthory Erzsébet legendáját eleveníti fel.  A szépségéről és hiúságáról híres, dúsgazdag és szeszélyes Kordélia grófnő magányos semmittevésben él elhunyt férje reáhagyott kastélyában, Vitsov szomszédságában. A vitsoviakat...
Teljes cikk

Szimfónia

A négy tételből álló mű grandiózus hangszerelése, és nyelvezete Szüts Apor egészen egyedi hangvételével az első szimfóniaként szolgál majd.  Hallgasson bele!
Teljes cikk

Új esemény

Írj bejegyzést egy eseményről. Ezt a leírást tetszés szerint szerkesztheted, vagy akár törölheted is.
Teljes cikk

Könyvtáros dal - részlet A Vérgrófnő című musicalből

Egy kis kulisszatitok: Hogy miért énekel a világhírű énekesnő, a Kossuth-díjas Miklósa Erika kottából? Mert ennek a darabnak a kottáját 3, azaz három órával a színpadra lépés előtt vállalta el, és kapta meg. A 2015-ös miskolci Bartók Plusz Operafesztivál Zárógáláján pedig igazi különlegesség volt...
Teljes cikk